Söndag 11/9

I fredags kväll satt jag och kämpade med att skriva klart teorihäftet till kursen i Allmänlydnad hos Hundföraralliansen som jag ska hålla i höst. Jag trodde aldrig jag skulle bli färdig men tillslut så. Efter en nervös natt gick Saga och jag upp tidigt på lördagen för det var då dags för första tillfället på kursen. Vi var ute på föreningens område i god tid så Saga hann lugna sig och vi hann skriva ut kurshäftet till alla. En efter en rullade sedan hundarna med ägare in. Vi blev fem hundar, ungefär samma åldrar men helt olika raser, individer och på helt olika nivåer. Saga fick sitta kopplad i ett träd, väldigt bra övning för henne då hon blir väldigt upprörd över att matte är med andra hundar men såklart blir hon överlycklig när det väl är hennes tur att få mattes uppmärksamhet. Vi gick igenom några grundläggande övningar i kontakt och samtidigt som de övade så gick jag runt och frågade lite om hundarna, vad de brukade träna på hemma osv. för att få en uppfattning om vilken nivå hunden var på och få en förståelse av vilken inställning ägaren hade till det hela. Det kommer verkligen bli en utmaning för oss alla de kommande nio veckorna men vi ser alla fram emot det och det känns riktigt bra!

Efter kursen begav vi oss ner till Göteborg för att hälsa på Ina och hundarna. Efter några korta ärenden åkte vi ut till ett super mysigt område vid havet där hundarna kunde springa lösa och leka. Det blev såklart full rulle och vi åkte hem med tre blöta hundar. Vi laddade batterierna med tacos, ett måste när vi träffas så här, och packade sedan in Saga och Lexus i bilen igen. Suki fick stanna hemma och vila med Inas sambo. Sedan plockade vi upp Hanna och hennes briard Prozac och begav oss av ut i skogen, Saga skulle få prova på viltspår för första gången! Ina och Hanna lade varsitt spår, ett rakare och ett i båge. För att doften skulle få sätta sig gick vi en skogspromenad vilket hundarna uppskattade. Tyvärr var vi ganska sent ute så det mörknade på ganska snart men vi var bestämda och gick spåren varsin gång. Saga var verkligen superduktig och tog spåret på en gång och hittade fram utan större problem, det var dock lite jobbigt för henne att hitta den hängande klöven, gick under den flera gånger, men tillslut så hittade hon den! Det är något vi ska göra flera gånger men när det är lite ljusare...

På söndagen gick Saga och jag med Ina på hennes valpkursavslutning. Det var ett trevligt gäng med MYCKET energi. Så roligt att se valparna och tänka tillbaka på att Saga var, och i vissa fall är, så innesluten i sin lilla bubbla, sådär som valpar är, lever i sin egna lilla värld.

Det blev verkligen en riktigt hundhelg! Nu inväntar vi nästa helg då det är inofficiell utställning i Partille, två cardigans! Frågan är vilken corgi det är då de flesta ska upp till Österbybruk och corgispecialen samma dag... Under veckan blir det att fortsätta vardagsträna och klickerträna. Saga har förövrigt blivit mycket bättre på att inte skälla på folk när vi är ute och går, dock är barn och andra hundar fortfarande ett skällobjekt... Annars har hon lärt sig "sitt fint" och "tass" genom klickerträning. Det är verkligen en bra metod när man vill lära hunden något på ett snabbt och effektivt sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0