Söndag 11/9

I fredags kväll satt jag och kämpade med att skriva klart teorihäftet till kursen i Allmänlydnad hos Hundföraralliansen som jag ska hålla i höst. Jag trodde aldrig jag skulle bli färdig men tillslut så. Efter en nervös natt gick Saga och jag upp tidigt på lördagen för det var då dags för första tillfället på kursen. Vi var ute på föreningens område i god tid så Saga hann lugna sig och vi hann skriva ut kurshäftet till alla. En efter en rullade sedan hundarna med ägare in. Vi blev fem hundar, ungefär samma åldrar men helt olika raser, individer och på helt olika nivåer. Saga fick sitta kopplad i ett träd, väldigt bra övning för henne då hon blir väldigt upprörd över att matte är med andra hundar men såklart blir hon överlycklig när det väl är hennes tur att få mattes uppmärksamhet. Vi gick igenom några grundläggande övningar i kontakt och samtidigt som de övade så gick jag runt och frågade lite om hundarna, vad de brukade träna på hemma osv. för att få en uppfattning om vilken nivå hunden var på och få en förståelse av vilken inställning ägaren hade till det hela. Det kommer verkligen bli en utmaning för oss alla de kommande nio veckorna men vi ser alla fram emot det och det känns riktigt bra!

Efter kursen begav vi oss ner till Göteborg för att hälsa på Ina och hundarna. Efter några korta ärenden åkte vi ut till ett super mysigt område vid havet där hundarna kunde springa lösa och leka. Det blev såklart full rulle och vi åkte hem med tre blöta hundar. Vi laddade batterierna med tacos, ett måste när vi träffas så här, och packade sedan in Saga och Lexus i bilen igen. Suki fick stanna hemma och vila med Inas sambo. Sedan plockade vi upp Hanna och hennes briard Prozac och begav oss av ut i skogen, Saga skulle få prova på viltspår för första gången! Ina och Hanna lade varsitt spår, ett rakare och ett i båge. För att doften skulle få sätta sig gick vi en skogspromenad vilket hundarna uppskattade. Tyvärr var vi ganska sent ute så det mörknade på ganska snart men vi var bestämda och gick spåren varsin gång. Saga var verkligen superduktig och tog spåret på en gång och hittade fram utan större problem, det var dock lite jobbigt för henne att hitta den hängande klöven, gick under den flera gånger, men tillslut så hittade hon den! Det är något vi ska göra flera gånger men när det är lite ljusare...

På söndagen gick Saga och jag med Ina på hennes valpkursavslutning. Det var ett trevligt gäng med MYCKET energi. Så roligt att se valparna och tänka tillbaka på att Saga var, och i vissa fall är, så innesluten i sin lilla bubbla, sådär som valpar är, lever i sin egna lilla värld.

Det blev verkligen en riktigt hundhelg! Nu inväntar vi nästa helg då det är inofficiell utställning i Partille, två cardigans! Frågan är vilken corgi det är då de flesta ska upp till Österbybruk och corgispecialen samma dag... Under veckan blir det att fortsätta vardagsträna och klickerträna. Saga har förövrigt blivit mycket bättre på att inte skälla på folk när vi är ute och går, dock är barn och andra hundar fortfarande ett skällobjekt... Annars har hon lärt sig "sitt fint" och "tass" genom klickerträning. Det är verkligen en bra metod när man vill lära hunden något på ett snabbt och effektivt sätt.

Måndag 5/9

Jag har varit dåligt på att skriva här igen men nu har jag gjort om designen lite så det kan nog peppa lite. Ni undrar säkert vad vi har haft för oss under hela sommaren men inlägget skulle bli alldeles för långt om jag skulle berätta allt så skriver en liten sammanfattning och så får bilderna tala för sig själva.

Kan börja med att berätta att Andreas och jag varit tillsammans i 2 år idag, men eftersom Andreas åkte till Norge igår för att jobba i 2 veckor så passade vi på att mysa lite extra i helgen och lär bli när han kommer tillbaka hem igen också.

I sommar har i alla fall Saga varit med om en massa äventyr. Vi har stamrenoverat lägenheten så vi har bott hos Andreas föräldrar och hos mina föräldrar, vilket Saga absolut inte hade något emot. Hon åkte båt för första gången efter att vi införskaffat en så snygg flytväst åt henne, som hon inte hade det minsta bekymmer med att ha på sig. Hon har även bott i husvagn och sommarstuga under tiden vi var i Eskilstuna.

En del utställningar har vi lagt bakom oss också. På nationaldagen avslutade Saga sin karriär i valpklassen med att bli BIR med HP och BIG-2 på inofficiella i Uddevalla, första BIG-placeringen för oss.

Eftersom matte jobbade hela sommaren fick Saga vara hos hundvakt där hon lekte hela dagarna med två Cockerspaniel tikar som hon tycker så mycket om, de lärde henne bland annat att det är roligt att leka i vatten. När cockertikarna började löpa så gjorde även Saga det, så nu har hon haft sin första gång.

Sen började hennes karriär som junior. I Askersund på officiell fick hon VG då hon var lös i lederna efter löpet, men hon träffade bror, far och äldre halvsyskonen, så roligt! Helgen efter på Eskilstuna officiell fick hon också VG men gick betydligt bättre efter en kalk-, vitaminkur som stärkte upp hennes lösa leder. I Eskilstuna passade vi även på att leka lite extra med en väns Rottweilervalp, Logan.

Vi tog en tur till Grästorp Saga och jag trots att det åskade och regnade hela dagen så gick det otroligt bra! På deras inofficiella blev hon inte bara BIR med HP utan BIG-1 och till och med BIS-4! Oh vad det var roligt, och så stolta vi är! Dagen efter tog vi med husse till Backamo officiell och där fick Saga äntligen sitt första Excellent och blev 2a bästa junior med CK och slutade som 2a bästa tik/cardigan med Reserv-Cert! Vi kunde inte vara stoltare över henne den helgen! Hon är en så fantastiskt liten hund som utvecklas så fint både i kropp och sinne.

Nästa utställning blir inofficiell i Partille, sen får vi se vad vintern har att komma med...

 


Saga hjälpte matte slå in studentpresent


Askersund off.
  

Från att ha ramlat i vattnet till att åka båt
 

Två (av många) blöta corgi-rumpor på Eskilstuna off.


Resultatet efter Grästorp inoff.
  

 Backamo off.
    RSS 2.0