Torsdag 10/2 - Söndag 13/2 Sjuk

Usch! Nu slog sjukan till och det var min tur att vara riktigt dålig... Har inte orkat göra någar anteckningar på några dagar men ska försöka komma igång med dem igen när vi mår bättre igen.

Fast vi var hängig i torsdag så nästintill tvingade jag iväg Andreas att handla med mig, som tur var kom Andreas beställda vinflaskor så vi kunde passa på att handla och hämta dem samtidigt. Och tur var väl att vi handlade då och inte på fredagen som Andreas föreslog då det var en ordentlig snöstorm ute då. Resten av helgen har vi hållit oss inne så gott det har gått, småturerna med Saga går ju inte att komma undan. Andreas känner sig i dag, söndag, mycket bättre och har tänkt jobba imorgon. Själv är jag av med den värsta feber men är fortfarande hängig, hostan och snuvan lär man väl gå med ett bra tag till, suck! Vädret är jätte fint idag men kallt som tusan, vi tog oss ändå ut en sväng med Saga som fick inviga sin sele och traska lite i långt koppel. Hon var jätte nöjd med att få traska runt lite som hon själv ville men lyssna ändå ganska bra när vi ropade på henne. Nere i parken lekte vi med en pinne en bra stund, jätte roligt tyckte Saga. På håll hörde vi två hundar som lät som om de hamnat i bråk och Saga började skälla och reste ragg mellan lekstunderna. Efter en liten stund kom två Rottweilers och någon liten terrier av något slag och Saga började skälla på dem fastän de inte sagt en sak. Vi försökte både distrahera, blockera vägen och tillsägelse. Vet inte riktigt vilket som fungera bäst men tillslut blev hon tyst så vi kunde fortsätta med alla roliga saker som godis och pinnar. Kommer göra gott att få gå kurser sen och det ska bli så roligt!

Imorgon hoppas jag på att ha lite mera ork för att plugga. Har en del att göra och försöka bli klar med så att jag ev. kan åka hem till Eskilstuna en sväng nästa vecka. Mamma och mormor kommer nästa söndag och stannar någon dag för att hälsa på, se hur vi bor och träffa Saga för första gången. Funderar på om jag och Saga ska åka med dem hem då och att Andreas kommer helgen efter och hämtar oss och åker på skivmässan i Solna, men vi får se med det också.

Onsdag 9/2 Saga 4 månader

Från och med i dag får Saga vara med på utställningar i valpklassen, men det kommer inte bli något förrän i maj tror jag, vi märker.

Andreas är fortfarande dålig men känner sig lite bättre medans jag själv börjar känna mig krasslig, usch har inte tid att vara sjuk. Blir så himla stressad av att bli sjuk när jag har så mycket skolsaker jag måste ligga i tid med... Hoppas att det inte blir värre.


0810 Kissar och bajsar ute
0820 Utfodring
         Klickerträning- sitt, ligg, boll (apportering)
1010 Har kissat inne vid tvn
1050 Kissar ute
1235 Har kissat inne i hallen
1345 Har kissat inne vid fåtöljen
1615 Kissar och bajsar ute. Skäller på grannhund. Känns inte som att tillsägelse fungerar...
         Har kissat inne i hallen
1730 Utfodring
1740 Kissar och bajsar ute
19...  Har kissat inne i hallen
2130 Kissar ute


Tisdag 8/2

Andreas stannade hemma idag, han mår inte alls bra så inget jobb för honom på några dagar... Jag hade hoppats på att Saga kunde ta sovmorgon nu när Andreas inte gick upp för att jobba men nejdå hon vaknade precis som vanligt så jag fick snällt ställa upp och gå ut med henne så Andreas fick sova ut efter en febrig natt.
0600 Kissar och bajsar ute
         Sover
0830 Utfodring, lämnar lite mat och vill inte äta upp.
0840 Kissar och bajsar ute
         Leker
1030 Har kissat och bajsat inne vid tvn. Skäller och gnyr efteråt.
1145 Kissar ute
1215 Har kissat inne vid fåtöljen.
         Klickerträning
         Sover
1415 Har kissat inne vid fåtöljen
1515 Kissar ute
1600 Har kissat inne
1620 Utfodring, liten giva tidigare än vanligt då hon inte åt så mycket i morse.
1640 Har kissat och bajsat inne i hallen
1800 HAr kissat inne i hallen
1830 Utfodring
1820 Kissar och bajsar ute. Skäller mycket på "ingenting".
19..   Har kissat inne
2030 Kissar ute


Måndag 7/2

0600 Kissar och bajsar ute
0815 Utfodring
0820 Börjar kissa inne, kissar färdigt och bajsar ute
         Sover
         Leker
1020 Kissar ute. Skäller på några som flyttar, försöker avbryta beteendet med lek och övningar, går ganska bra.
         Leker
         Sover
1200 Har kissat inne vid fåtöljen
1230 Har kissat och bajsat inne vid fåtöljen
1400 Har kissat inne vid fåtöljen
         Sover
1440 Kissar ute
         Leker
         Sover
1630 Kissar ute
1650 Har bajsat inne vid fåtöljen
1745 Utfodring
1800 Kissar och bajsar ute. Torkning med handduk, blöt hund efter regnväder, duktig.
19..   Kissar ute
Har nog inte nämnt det här i bloggen men successivt har vi minskat på utfodringen vid lunchtid, mitt på dagen och gått från 3 till 2 utfodringar per dag. Detta har inte varit några problem och det har inte märkts någonting på Saga alls.

Andreas mådde inte alls bra när han kom hem från jobbet idag, stackarn hade feber, snorade och hostade. Blir hemma från jobbet imorgon så jag får nog ta tidiga passet med Saga då, ingen sovmorgon... Hoppas att Andreas inte blir sämre och att han inte smittar en annan...

Söndag 6/2

0600 Kissar och bajsar ute
         Sover
0815 Kissar ute
0850 Utfodring
0930 Kissar och bajsar ute. Tränar inkallning i långt koppel, är jätte duktig och tycker det är skoj.
1145 Har kissat inne vid fåtöljen.
         Sover
1250 Hemma själv för första gången! Under ungefär 10 minuter är Saga hemma själv medans vi gick ner för att slänga lite i återvinningen. När vi gick spred vi ut lite godis på golvet som hon fick leta reda på, verkade inte som att hon förstod vad som hände... När vi kom tillbaka hade hon bara brottats lite med mattan i köket som vi nyligen lagt tillbaka, och som Saga tycker är jätte spännande. Kul att hon är så duktig första gången!
         Saga vågade sig ut på balkongen för första gången i dag också. Jag fick för mig att städa iordning blad de ruttna vindruvsbladen och den stökiga förvaringshyllan där ute då solen tittade fram och vårvärmde lite. Saga var jätte nöjd med att kika ut genom fönstret och leka med sin boll där ute.
1315 Har kissat på mattan i köket. Gav matte en anledning att tvätta den smutsiga trasan.
1317 Kissar färdigt ute
1500 Kissar och bajsar ute
1530 Kissar ute. Sitter i bilen medans husse och matte handlar lite.
1600 Kissar ute.
         Sover
1850 Kissar och bajsar ute
1930 Utfodring
1940 Kissar och bajsar ute

Lördag 5/2 17 månader <3

0810 Kissar och bajsar ute
0900 Utfodring
0940 Har kissat inne
1050 Kissar ute
         Klickerträning, Kloklippning, Klickerträning
         Har kissat inne tre gånger...
1430 Utfodring
1450 Kissar ute
1630 Har kissat inne
...
2140 Kissar och bajsar ute
Tiden går, Andreas och jag har nästa månad varit tillsammans i 1½ år och jag har då bott här i 1 år! Det är inte klokt vad tiden går... Nu i veckan blir Saga 4 månader, stora tjejen! Tänk att vi redan har haft henne i en månad...

Fredag 4/2

0600 Kissar ute
         Sover
0740 Kissar och bajsar ute
0900 Utfodring
         Leker
         Sover
1040 Kissar och bajsar ute
         Leker
         Sover
1320 Utfodring
1330 Börjar kissa i hallen, kissar färdig ute. Leker lite med en tennisboll ute.
1420 Har kissat inne vid fåtöljen
1620 Har kissat inne i hallen
1707 Har kissat inne i hallen
1710 Kissar och bajsar ute
1855 Kissar ute. Gick till dörren och ställde sig och gnydde där.
1930 Har kissat inne
2000 Utfodring
2020 Kissar och bajsar ute

Torsdag 3/2

Ett öra har nu rest sig och står ganska stadigt! Lite annorlunda att se henne med ståöron när man varit van vid att se dem hänga men de är ju meningen att de ska stå sen så bara börja vänja sig. Saga är i alla fall väldigt söt med sina parabolöron. Får se hur lång tid det tar innan det andra örat ställer sig, hänger väldigt tungt utan tecken på att resa sig. Uppfödaren tycker att vi ska tejpa upp öronen, vilket vi provade även om det kändes lite motsträvigt, känns lite dumt att man ska behöva tejpa upp öronen för att få dem att stå... Vet att det finns många skiljda meningar om liknande saker inom hundvärlden. Upptejpning av öron, för att öronen ska ställa sig, nertejpning och tyngder för att få hängande öron... Hemskt hur långt en del kan gå för att få fram en hund enligt rasstandard eller bara för utseendets skull, är ju inte direkt så att hundarna lider av om öronen står upp eller inte, nej det är människans fåfänga som ger sig till synes. Saga var jätte snäll när vi väl tejpade upp öronen, då sa hon inte ett ljud men när vi väl var färdigt med det trassliga och klistriga projektet så visade hon sitt ogillande och ruskade och försöka få bort paketet från öronen, hon råkade till och med bita i tejpen så hårt att hon bet sig själv i örat... Då kändes det som att det inte var okej. Får se hur vi gör framöver, det måste tänkas över. Än ska vi ju inte på någon utställning så får det lite mer tid så kanske det reser sig självt framöver.


0550 Kissar och bajsar ute
         Sover
0800 Utfodring
0820 Kissar och bajsar ute
         Leker
1000 Kissar ute
         Sover
1200 Har kissat inne i hallen
1230 Utfodring
1240 Kissar och bajsar ute
         Sover
1430 Har kissat inne i hallen
         Skäller på någon i trapphuset och brevbäraren.
1620 Har kissat inne i hallen
1700 Kissar ute. Sitter i bilen medans husse och matte handlar.
1900 Kissar ute.
         Tuggar ben
2000 Har kissat inne i hallen
2010 Kissar och bajsar ute


Onsdag 2/2 Andreas 25 år!

I dag fyller Saga´s husse och min kära sambo och pojkvän 25 år! Gammal gubbe, haha nejdå... Andreas fick sin födelsedagspresent av mig igår då vi inte hade lust att hålla oss till i dag med den, han fick två biljetter till en konsert med Mustasch den 11 mars i Göteborg! Ska blir roligt att gå på konsert tillsammans då det var ett tag sedan. Är 1½ år sedan vi såg Mustasch, den första konserten vi var på tillsammans. Allt är ordnat med hundvakt den kvällen också, den snällaste Ina ställer upp att passa Saga då, helt perfekt! Saga blir nog nöjd när hon får träffa sin lilla pinscherkompis Suki och förhoppningsvis kanske Lexus är på lite goare humör och vill leka han också.

På kvällen när Andreas var hemma från en dag på jobbet så gjorde vi hemmagjord-specialpizza då han önskade det och det blev riktigt gott! Allt som allt var Andreas nöjd med sin födelsedag och det kändes bra att man kunnat bidra till det.
0550 Kissar och bajsar ute
0830 Har kissat inne och är påväg att börja bajsa inne men gör färdigt ute och kissar igen.
0850 Utfodring
1100 Kissar ute. Promenad runt parken, skäller på lite folk.
1300 Utfodring
1310 Har kissat inne i hallen
1320 Klickerträning - sitt, ligg, boll
1400 Kissar och bajsar ute. Säger till att hon vill ut, gnyr i hallen.
         Leker
         Sover
1540 Har kissar i hallen

Tisdag 1/2 Fika

0530 Kissar ute
0820 Utfodring
0830 Kissar och bajsar ute
         Leker
         Sover
1030 Har kissat och bajsat inne vid toadörren
1140 Har kissat inne vid toaförren
1300 Har kissat inne vid toadörren
1330 Kissar och bajsar ute
...
På kvällen kom Andreas föräldrar, syster med respektive och morföräldrar för att fira honom då han fyller 25 år imorgon. Vi bjöd på kaffe och kaka och satta och prata ganska länge. Saga hälsade jätte duktigt på alla när de kom och var stormförtjust i att så många ville hälsa på henne. Hon lekte lite och satt i soffan och blev klappad om vart annat. Det hände endast en liten olycka inne under kvällen men hon kissade färdigt ute. Saga fick ett ben att ligga och knapra på medans vi fikade och det var hon helt nöjd med och inget vaktande vilket känns riktigt bra!

Dagens anteckningar var ganska få och då det blev att städa iordning mycket i lägenheten varvat med plugg så hände det en del olyckor inne idag...

RSS 2.0