19/2-28/2 Besök & Eskilstuna

19/2 Under lördagen så städade Andreas och jag hela lägenheten. Saga var superduktigt och gjorde endast inne en gång på hela dagen! Snacka om vändning jämfört med tidigare i veckan då hon gjort ovanligt mycket inne...

   

20/2
Söndag och mamma och mormor kom på besök. Det är första gången som mormor hälsade på så det var roligt att hon kunde komma. De bor på hotellet nere i stan tills på tisdag sen åker jag och Saga med dem till Eskilstuna är det tänkt. På kvällen gjorde vi middag hos oss, blev supergod rödspätta. Saga var jätte duktig hela dagen, hälsade snällt och uppförde sig bra. Två små olyckor hände inne idag men det är en klar förbättring.

21/2 Måndag och vi tog oss på en utflykt till Orust där vi besökte Göksäter. Saga satt i bilen, men då det var ganska kallt ute så sprang jag ut för att rasta henne ganska ofta så hon fick upp lite värme. Vi köpte många fina saker på "Göken", Saga fick en ny stor, fin, svart, mysig bädd och mat- och vattenskål till Eskilstuna sen fick jag en väggklocka till köket och krukor jag ska ha kryddor i på köksbänken eller köksfönstret. Mamma köpte massor med tyg som hon skulle göra nya gardiner av och piffa till lite hemma i Eskilstuna. Efter shoppingen tog vi en baguettelunch, gjorde ett kort stopp på Torp för att köpa hö till chinchillorna, kort stopp vid hotellet för att fråga när kvällsbuffén var och ett kort stopp på Ica för att köpa fikabröd innan vi var hemma igen. Saga pysslade med sina saker medans vi fika semlor och tog det lungt. På kvällen åkte vi in till hotellet, utan Andreas som blev tvungen att jobba över vilket var väldigt tråkigt... Saga fick i alla fall tillåtelse att vara på hotellrummet under tiden som vi åt kvällsbuffé på hotellet och hon åkte hiss för första gången i sitt lilla liv, vilket hon var lite tveksam till men klev duktigt med oss in. Saga fick sitta i sin transportbur på rummet då hon inte varit hemma själv jätte länge och för att hon skulle känna sig lite tryggare i den nya miljön. Buffén var jätte god och vi hade super trevlig, jag, mormor och mamma. Väl upp på hotellrummet igen blev Saga såklart jätte glad att se oss, hon hade uppfört sig duktigt och tuggat på sitt ben i buren. Vi tog det lungt på hotellrummet och Saga sade till när hon behövde gå ut. Inte en enda gång har hon gjort inne, första dagen hon är "rumsren", framsteg! Hoppas det kan hålla i sig lite nu. Andreas blev ganska sen hem från jobbet men var snäll och kom och hämtade oss. Saga fick sova i sin nya bädd utan kompostgallerhagen, och hon sov duktigt i bädden hela natten.

22/2 Tisdag och Saga och jag åker med mormor och mamma till Eskilstuna för att vara där till på söndag. Andreas kommer på fredag och ska på skivmässa i Solna på lördagen så passade mycket bra. Saga var duktig under bilfärden, vi stannade till och rastade henne och tog en lunch halvvägs. Väl framme i Eskilstuna fann Saga sig snabbt till rätta hemma hos mina föräldrar och bror. Hon var avvaktande mot min "lille"bror och skällde mycket på honom men det kom att lägga sig under veckan... Saga sov duktigt i sin bädd och gjorde inte inne en enda gång och var duktig och sade till när det var dags för henne. Snacka om skillnad i att bo på tredje våningen och i hus när man har valp, här var det bara snabbt ut genom dörren utan några jobbiga, besvärliga trappor, ett extra plus var våran inhägnade gårdsplan som Saga kunde spring runt i lite som hon ville, vilket hon tyckte var superskoj speciellt att hoppa och dyka i pudersnön var roligt.

23/2 Onsdag, mamma och jag åkte en lite tur ner till stan för att göra några ärenden och Saga satt i bilen under tiden. Hemma var det inga problem, hon roade sig själv med sina leksaker, lade sig och sov under köksbordet eller i sin bädd... Vi klickertränade lite inomhus, fortfarande "sitt" och "ligg" mycket för att få det att sätta sig ordentligt och hon börjar bli riktigt duktig. På kvällen körde min bror över oss till min kompis Micke som har en valp som är en vecka yngre än Saga, hon är blandning mellan gråhund, jämthund och laika och heter Alice. Vi gick en promenad, längsta hittills för Saga men hon knatade på och tyckte det var roigt med sällskap. Hon var inte alls så skällig som jag trodde hon skulle vara, uppförde sig bra men blev lite rastslös och pipig när vi väntade på Mickes kompis och dennes hund, men inte så lätt att sitta stilla i kvart när man är lite valp med en lekkamrat i närheten. Vi fick sällskap av en annan blandras, någon med border collie i sig men påminde väldigt mycket om Sagas kompis labradoren Sigge. Border blandrasen som var en kastrerad hane var mycket större än både Saga och Alice och han gick i lungt tempo medans Alice travade med och Saga galopperade fram. Hon var riktigt trött efter promenaden men lycklig. Vi gick in en sväng till Micke efter att ha sagt hejdå till den andra hunden. Alice blev vaktig inne, första gången en annan hund var inne i deras nya lägenhet, men vi lät hundarna vara med varandra på avstånd. Saga ville försöka övertala Alice att hon inte tänkte ta hennes saker men Alice lät sig inte övertygas.

24/2 Torsdag och bror och jag tog en sväng till Tuna park för lite shopping, mamma och pappa åkte till tippen så Saga fick vara ensam hemma i 1½ timme, hon hade varit duktig förutom att hon bitit på en lampsladd som gick genom dörren in till datarummet som vi sov i. Hon hade försökt få upp dörren och på något sätt lyckats genom att bita och antagligen dra i lampsladden... Men hon har inte gjort inne sedan i söndags! Jippie! Får se om det kan komma ett återfall när vi kommer hem igen, där hon har kissat inne förut och dofterna kan finnas kvar...
På eftermiddagen stannade Saga hemma med mamma medans jag åkte med Micke en sväng till Västerås. Det blev en trevlig liten tur.

25/2 Fredag och idag kommer äntligen min älskade Andreas! Tänk att man kan sakna och älska någon så mycket... På dagen tog jag och bror en tur till Tuna park igen och Systemet för att inhandla lite för kvällen om morgondagen. Är tänkt att vi ska käka och dricka lite hemma hos vår kompis Linn imorgon, ska bli riktigt trevligt! Bror och jag tog även en sväng till Växtriket, mamma ville ha några vårigare växter till köket och jag köpte ett citronträd! Hur tufft som helst! Det ska stå på balkongen när det blivit varmare men jag får fundera på vart det ska stå undertiden det är kallt... Andreas kom på kvällen och vi åt tacomiddag med familjen och satt och pratade länge, supermysigt!

26/2 Lördag, Andreas och pappa åkte iväg till Solna på skivmässan och skulle vara borta ett tag. Mamma, som var hemma och skulle sy gardiner, var snäll och passade Saga så jag kunde åka en sväng till till Tuna park men denna gången med Linn och Sara. Vi tog en lång fika och strosade runt i ala affärerna och snacka skit. Tog en sväng till Systemet och Coop för att inhandla lite inför kvällen hos Linn. Andreas hämtade upp oss och vi åkte hem och hämtade Saga. Andreas var supernöjd med skivmässan och hade hittat många skivor. Kul att det var värt att åka dit och att han hittade något. Blir glad av att se honom så nöjd. Efter vi hämtade Saga åkte vi hem till Linn. Saga skällde lite på hennes katter som höll sig undan, Saga vågade inte gå fram till dem utan höll sig smått skällandes på avstånd. Även hos Linn fanns sig Saga snart till rätta och låg resten av kvällen mest och sov. Linn var snäll och klippte Andreas hår och han blev riktigt snygg, snyggare än vanligt! Det blev vi tre under middagen, lagom och mysigt. Vi lagade ädelostfyllda biffar med klyftpotatis och rödvinssås, nom nom! Micke tittade in en sväng men försvann igen ganska snart. Det blev mycket prat och ganska mycket dricka också för den delen. Saga var duktig och sade till när det var dags och åkte tveksamt med i hissen. Senare på kvällen dök Sara och hennes bror Anders upp men då min bror som skulle hämta oss hade problem med bilen fick vi hjälp av Anders att bogsera hem den, så det löste sig smidigt. Det var en mycket trevlig och mysig dag och jag kommer verkligen sakna mina goa vänner...

27/2 Söndag och Saga har varit "rumsren" en hel vecka! Har det verkligen vänt nu? Har hon blivit så stor?
På förmiddagen packade jag ihop våra saker för hemfärden, Andreas mådde inte jätte bra så vi kom inte iväg förrän vid 12-tiden men det var alldels lagom. Saknar redan familjen men förhoppningsvis åker vi upp igen om en månad då Linn ska ha fest för att hon bott i sin lägenhet i 1 år så då får jag träffa dem igen. Jag körde hela vägen hem till Uddevalla och Saga var duktig även när vi rastade henne på en rastplats längst motorvägen. Det var skönt att komma hem igen så nu får vi se hur det håller i sig med att Saga säger till när hon behöver göra ifrån sig.

28/2 Måndag igen, Andreas jobbar och jag pluggar. Saga gjorde inne både nummer 1 och 2 på eftermiddagen och en etta på kvällen men på kvällen var det miss av oss för då sade hon till, men det är sånt som händer, vi springer vidare i trapporna... Citronträdet fick en placering i vardagsrummet, blev riktigt snyggt, och veckan tänkte jag att jag skulle förså lite frön i lila växthuset/lådan så det blir något skoj till våren och sommaren. Saga trivs bra med sin nya bädd så nu slipper hon kompostgallerhagen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0