Söndag 2/1 Kennel Liste Line

Den stora dagen var kommen, vi åkte ner ända till Malmö för att besöka kenneln Liste Line och träffa våran eventuellt nya familjemedlem för första gången, Welsh corgi cardigan tiken 'Branwen', 11 veckor gammal. Kenneln låg långt ute på landet och det var rejält isigt på vägarna men vi kom fram tillslut i alla fall till den lilla gården med några hästar, katter och hundar som skällde innifrån huset. De hade sju stycken vuxna cardigan corgi och två valpar kvar i kullen på fem. Vi fick hälsa på alla hundarna och träffade då föräldrarna till valparna, stora pappa 'Kim' och lilla mamma 'Nellie'. Båda mycket fina, snälla och sociala hundar.

Efter en liten fika, frågor, berättelser från uppfödarna och kel med hundarna bestämde vi oss för att 'Branwen' fick följa med oss hem. Pappersarbetet blev snabbt avklarat och vi fick med oss lite valpfoder och animaliskt fett. Tydligen så ska corgis ha extra mycket fett under växtperioden för att utvecklas bra då de växer så fort.

Resan hem gick förvånansvärt bra. 'Branwen' satt i bagegutrymmet med mig vakandes i baksätet. Det blev en del gnyande i början med det lade sig efterhand, inte så konstigt när det är andra gången man åker bil heller. Vi stannade till i Halmstad för en rastningspaus hos min farbror med familj och tog en fika medans 'Branwen' sov en stund under köksbordet. Resten av resan gick bra ända tills det blev ett väldans liv i bagageutrymmet. Klättrade, hoppande och gnydde högt gjort hon och vi undra vad det var frågan om så bestämde oss för att stanna och se vad det var frågan om, det visade sig snabbt när hon fick komma ut att det var dags för rastning igen.

Väl hemma utforskade hon sitt nya boplats och verkade snabbt finna sig tillrätta då hon fort somnade i vardagsrummet.

Under natten fick hon sova på en bädd i en kompostgallerhage i sovrummet bredvid sängen, både för hennes och våran trygghet. Det blev en hel del gny när vi lade oss för att sova men sedan somnade även 'Branwen' gott.Hela kullen. Från vänster Branwen, Bobo, Bethan, Bernard och Bianca


Hela kullen, fr.v. Branwen, Bobo, Bethan, Bernard & Bianca, 10 december 2010 

Möller Kaas Chanella Blondie´s American Express

Mamma Nelly "Möller Kaas Chanella" & Pappa Kim "Blondie´s American Express"
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0