Onsdag 5/1 Andreas & Linn 16 månader <3

Ja, jag räknar månaderna vi varit tillsammans. Det är våran magiska dag och den betyder mycket för mig. Brukar göra något speciell middag och bara mysa och vara tillsammans denna dag, hitta på något tillsammans, vad spelar egentligen ingen roll, visst är det roligt med något speciellt men bara vi får vara tillsammans denna dag så känns allt bra.

Nätterna går bättre men hon är fortfarande lite orolig när vi ska lägga oss och några gånger under natten gnyr hon men hon har inte gjort ifrån sig i hagen något mer. På morgonen gnyr hon när det är dags att gå ut och rasta.

Jag tycker hon kliar sig väldigt mycket och intensivt på bakdelen och ryggen och hon verkar smått besvärad över det. Ska maila uppfödaren och rådfråga.

0535 Kissar och bajsar ute
0730 Kissar ute
0740 Utfodring
0800 Bajsat inne
1000 Kissar ute
1100 Kissar inne
1300 Kissar inne
1310 Kissar ute
1620 Kissar ute
1800 Utfodring - 1 dl torrfoder, ½ tsk animaliskt fett och 2 msk a-fil
1810 Bajsar och kissar inne
2030 Kissar ute

Tiderna kan ibland se väldigt lustiga ut, de kan vara för att hon somnat innan vi hunnit ut efter maten, ibland har jag glömt skriva upp tider t.ex. lunchutfodringen idag, och ibland har man gått ut efter hon kissat inne men inte antecknat det då hon inte gjort något ute.

För att torrfodret ska slinka ner lite lättare i magen då hon fortfarande är så pass liten har vi bestämt att ge henne lite fil till maten då vi inte vill gå tillbaka till att ge uppblött foder då hon ändå ätit helt torrt foder hos uppfödarna.

På kvällsrastningen träffade vi på grannhunden Bianca som är en "tollare", Nova scotia tollar retriver(?) och hennes matte. Bianca hälsade snabbt på den nya valpen men var sedan mer intresserad av att aportera sin boll än att leka med valp.

Vi tog även ett första bad i badkaret idag för att försöka minska kliandet och det gick bra för att vara första gången. Hon hade inte så mycket emot vattnet utan det var snarare att vara i badkaret som var jobbigt. Ett litet halkskydd är att rekommendera att lägga i badkarsbottnen för att inte hunden ska halka och göra illa leder eller annat. Och belöningar är inte helt fel heller för att göra saker som detta till en bra upplevelse.

Nu har vi äntligen kommit fram till ett namn som vi har bestämt oss för, Saga! Saga är ett fornnordiskt namn som betyder "hon som ser". Saga var en fornnordisk gudinna, ispirationens gudinna. Hon är en gudinna av legenderna och berättelserna. Att välja ett namn som är kopplat till teorierna om Corgins ursprung och vikingarna passade väldigt bra, och det är dessutom lätt att säga.

Saga trött efter lekstundHalmstad, Östra stranden, 10 oktober 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0