Måndag 3/1 Första dagen

Det blev en del gnyende under första natten från valpen men det kommer minska när tryggheten ökar. Vi har ännu inte bestämt något tilltalsnamn, är inne lite på Freja men det känns inte som att det passar. Hennes kennelnamn 'Branwen' är alldeles för svårt att säga tycker vi så därför måste vi komma på ett bra namn. För att göra det hela lite enklare har vi gjort några namnlistor, men det finns så många namn så man blir inte klok på detta! Rätta namnet dyker väl upp...

Har gjort anteckningar under dagen och tänkte göra det framöver också för att se hur hon utvecklar sin rumsrenhet och för att fastställa hur rutinerna ser ut. Är inte det mest utförliga och mest genomtänka men det blir säkert bättre när jag fått gjort detta några gånger.

0500 Kissar inne
0510 Bajsar ute
0600 Utfodring - 1 dl torrfoder och ½ tesked animaliskt fett
0610 Kissar ute
0850 Kissar ute
1100 Har kissat och bajsat inne i sovrummet vid valphagen
1110 Kissar ute
1130 Utfodring - 1 dl torrfoder och ½ tsk animaliskt fett
1400 Kissar ute
1635 Börjar kissa inne men kissar färdigt ute
1800 Kissar inne
18.. Utfodring - 1 dl torrfoder och ½ tsk animaliska fett
1930 Kissar inne
2120 Kissar inne

Annars har hon sovit mycket under dagen och lekt mellan varven. Hon följer efter en överallt och vill verkligen vara med. Har gått både med och utan koppel ute, kommer när vi kallar på henne. Lite jobbigt när vi inte bestämt namn än men med lite tjoandes och stojandes så kommer hon ändå.

Att vara ny valpägare är väldigt spännande och minst sagt roligt men det tar på tålamodet, så det gäller att hålla god min och inte visa valpen att man är missnöjd eller skälla på den när det händer en olycka inomhus.
Det råder många skiljda meningar om huruvida tidningspapper är ett bra sätt vid rumsrenhetsträning men vi har valt att lägga tidningspapper då uppfödaren använde sig av detta, och vi har lagt vid ytterdörren och på de ställen vi märkt att hon gjort ifrån sig inomhus. Gradvis ska vi sedan ta bort tidningspapprena i lägenheten och låter de vid ytterdörren ligga kvar när hon förstått att det är dit hon ska gå när det är dags.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0